Корисничке алатке

Алатке сајта


фонд_др_милан_јелић

Фонд др Милан Јелић

Фонд др Милан Јелић, фонд који пружа подршку у финансирању студирања, научноистраживачког рада и усавршавања младих талената у Републици Српској. Назив носи по покојном предсједнику Републике проф. др Милану Јелићу.

Сједиште му се налази у Бањој Луци.

Састав

Фонд др Милан Јелић је основан одлуком Владе Републике Српске од 17. марта 2011. године као наставак редовних активности бивше фондације предсједника Републике Српске — Фондације др Милан Јелић — основане у јануару 2007.1)2)

Фонд функционише у оквиру Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске као посебна организациона јединица. Предсједник Фонда је надлежни министар, а чланови су: предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске, министар просвјете и културе, министар породице, омладине и спорта, министар за европске интеграције и међународну сарадњу и министар финансија.

Дјелокруг

Фонд др Милан Јелић своју дјелатност заснива на:

  • додјељивању стипендија талентованим студентима додипломских и послиједипломских студија односно студентима I, II и III циклуса високог образовања, у земљи и иностранству;
  • награђивању појединаца који се баве научноистраживачким радом;
  • помагању, подстицању и награђивању талентованих младих људи који се баве проналазаштвом и иновацијама и другим друштвено-корисним радом из различитих интелектуалних области.

Сродни чланци

Спољне везе

1)
Фонд др Милан Јелић: О фонду, Приступ 2. јула 2020.
2)
Одлука о образовању Фонда „Др Милан Јелић“ („Службени гласник Републике Српске“, број 33/11)
фонд_др_милан_јелић.txt · Последњи пут мењано: 2023/11/03 14:45