Корисничке алатке

Алатке сајта


савез_независних_социјалдемократа

Савез независних социјалдемократа

Савез независних
социјалдемократа

Сједиште:
Бања Лука,
Република Српска

Предсједник:
Милорад Додик

Потпредсједници:
Радован Вишковић
Жељка Цвијановић
Мирослав Бојић
Лука Петровић
Сања Вулић

Званични сајт:
snsd.org

Савез независних социјалдемократа (СНСД), највећа парламентарна странка у Републици Српској.

Сједиште странке је у Бањој Луци, а њен предсједник је Милорад Додик.

Историја

Савез независних социјалдемократа је регистрован 13. маја 2002.

Страначко уређење

Савез независних социјалдемократа је статутарно дефинисан као странка слободе, мира и демократије. Страначки органи су: Сабор, Главни одбор, предсједник, Надзорни одбор, Статутарна комисија и Предсједништво.

Сабор је највиши орган. Делегати на Сабору су: делегати изабрани у општинским/градским одборима, чланови Главног одбора, Надзорног одбора и Статутарне комисије, посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине, Народној скупштини Републике Српске и Парламенту Федерације Босне и Херцеговине, делегати у Дому народа Парламентарне скупштине, Вијећу народа Републике Српске и Дому народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине, градоначелници и начелници општина и министри у Влади Републике Српске, Влади Федерације Босне и Херцеговине и Савјету министара.

Главни одбор је највиши орган одлучивања између два Сабора. Главни одбор броји 449 чланова.

Предсједник је политички и извршни орган. Предсједник представља и заступа странку. У одсуству предсједника замјењује га један од потпредсједника којег предсједник овласти.

Предсједништво је политичко-извршни орган. Предсједништво броји 47 чланова. Чланови по функцији су: предсједник, потпредсједници, генерални секретар, организациони секретар, предсједници Актива жена, Младих социјалдемократа и Актива пензионера социјалдемократа, предсједник Политичког савјета и предсједник Савјета за друштвено-економска питања.

Посебни организациони облици су: Млади социјалдемократи, Актив жена социјалдемократа и Актив пензионера социјалдемократа.

Значајне личности

Значајне личности СНСД у садашњости:1)

Сродни чланци

Спољне везе

1)
Списак садржи личности о којима постоји биографски чланак.
савез_независних_социјалдемократа.txt · Последњи пут мењано: 2024/05/02 22:25