Корисничке алатке

Алатке сајта


сташа_кошарац

Сташа Кошарац

Сташа
Кошарац

Рођење:
19. март 1975.
Сарајево, СФРЈ

Јавна функција:
министар
спољне трговине
и економских односа
у Савјету министара

Сташа Кошарац (Сарајево, СФРЈ, 19. март 1975), српски политичар. Садашњи је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Босне и Херцеговине и функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД).

Бивши је народни посланик у Народној скупштини Републике Српске, српски делегат и посланик у Дому народа и Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и српски делегат у Вијећу народа Републике Српске.

Биографија

Сташа Кошарац (син Милорада и Зоранке) рођен је 19. марта 1975. године у Сарајеву, СФРЈ (данас Федерација Босне и Херцеговине). У родном граду је завршио основну школу, а затим Средњу машинско-техничку школу „Ђуро Пуцар Стари” у Вогошћи. Године 2014. дипломирао је на Факултету за пословно-индустријски менаџмент у Београду.

Прву јавну функцију је вршио као одборник у Скупштини општине Вишеград испред Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Године 2004. постаје народни посланик у Народној скупштини Републике Српске, а двије године касније предсједавајући Клуба српског народа у Вијећу народа Републике Српске. Јануара 2010. именован је за руководиоца Тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица.1)

Српски је делегат у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у периоду од 2010. до 2014. године. На општим изборима 2014. и 2018. освојио је посланички мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. Од децембра 2019. обавља функцију министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Босне и Херцеговине.2)

Сташа Кошарац живи у Источном Сарајеву. Предсједник је РК Славија Источно Сарајево.3)

Спољне везе

сташа_кошарац.txt · Последњи пут мењано: 2023/02/01 09:42