Корисничке алатке

Алатке сајта


зоран_тегелтија

Зоран Тегелтија

Зоран
Тегелтија

Рођење:
29. септембар 1961.
Мркоњић Град, ФНРЈ

Јавна функција:
директор Управе за
индиректно опорезивање

Зоран Тегелтија (Мркоњић Град, ФНРЈ, 29. септембар 1961), српски политичар и доктор економских наука. Садашњи је директор Управе за индиректно опорезивање и функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Бивши је министар финансија Републике Српске и народни посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Бивши је начелник општине Мркоњић Град, предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине, министар финансија и трезора у Савјету министара и предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске.

Биографија

Зоран Тегелтија је рођен 29. септембра 1961. године у Мркоњић Граду, ФНРЈ (данас Република Српска). У родном граду је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је на Економском факултету у Сарајеву. Магистарске студије је завршио 2006. године, а двије године касније стиче и звање доктора економских наука. Био је виши асистент и доцент на Универзитету за пословни инжењеринг и менаџмент у Бањој Луци на предметима Јавне финансије и Монетарна економија.

Радио је у Рафинерији нафте у Броду, Републичкој управи јавних прихода те Републичкој управи царина Републике Српске. У периоду од 2000. до 2002. године био је народни посланик у Народној скупштини Републике Српске, а од 2004. начелник општине Мркоњић Град. У три мандата био је министар финансија Републике Српске (2010—2018).1)

Ожењен је и отац двоје дјеце.

Спољне везе

зоран_тегелтија.txt · Последњи пут мењано: 2023/11/18 12:09