Слободан Гаврановић

Слободан Гаврановић (Бос. Нови, ФНРЈ, 1. септембар 1950), српски правник, политичар и функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Бивши је градоначелник Бање Луке.

Биографија

Основну, средњу учитељску школу и Правни факултет завршио је у Бањој Луци. По занимању је дипломирани правник са положеним правосудним испитом.

Радио је у општинској управи у Бањој Луци, руководио је органима управе за инспекцијске послове, одбрану, обављао је дужност начелника Службе за спријечавање и сузбијање криминалитета у органима унутрашњих послова у Бањој Луци, био је секретар Скупштине града. Обављао је дужност директора за немедицинска питања у Клиничком центру Бања Лука и радио на другим руководећим пословима.

Два пута био је биран за члана Извршног одбора СНСД-а у Бањој Луци. Више је пута биран за одборника у Скупштини града, а на парламентарним изборима 2010. био је изабран и за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске, али се одрекао мандата. За предсједника Скупштине града изабран је 2000. године.1) Био је предсједник Градског одбора СНСД-а. На локалним изборима 2012. изабран је за градоначелника Бање Луке.2)

Сродни чланци

Штампање