Корисничке алатке

Алатке сајта


слободан_гаврановић

Слободан Гаврановић

Слободан
Гаврановић

Рођење:
1. септембар 1950.
Босански Нови, ФНРЈ

Познат као:
бивши градоначелник
Бање Луке

Слободан Гаврановић (Бос. Нови, ФНРЈ, 1. септембар 1950), српски политичар и правник. Садашњи је функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Бивши је градоначелник Бање Луке и предсједник Скупштине града.

Биографија

Слободан Гаврановић је рођен 1. септембра 1950. године у Босанском Новом, ФНРЈ (данас Нови Град, Република Српска). Основну, средњу учитељску школу и Правни факултет завршио је у Бањој Луци. По занимању је дипломирани правник са положеним правосудним испитом.

Радио је у општинској управи у Бањој Луци, руководио је органима управе за инспекцијске послове и одбрану и био је секретар Скупштине града. Обављао је дужност начелника Службе за спријечавање и сузбијање криминалитета у органима унутрашњих послова у Бањој Луци и дужност директора за немедицинска питања у Клиничком центру Бања Лука.

Два пута је био биран за члана Извршног одбора Савеза независних социјалдемократа (СНСД) у Бањој Луци. Више је пута биран за одборника у Скупштини града, а за предсједника Скупштине града изабран је 2000. године.1) На парламентарним изборима 2010. изабран је и за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске, али се одрекао мандата. Био је предсједник Градског одбора СНСД-а. На локалним изборима 2012. изабран је за градоначелника Бање Луке.2)

Сродни чланци

слободан_гаврановић.txt · Последњи пут мењано: 2022/04/15 22:42