Добро дошли на Српску енциклопедију

Слободан Гаврановић

Слободан Гаврановић (Бос. Нови, ФНРЈ, 1. септембар 1950), српски правник, политичар, функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД), бивши градоначелник Бање Луке.

Биографија

Основну, средњу учитељску школу и Правни факултет завршио је у Бањој Луци. По занимању је дипломирани правник са положеним правосудним испитом.

Радио је у општинској управи у Бањој Луци, руководио је органима управе за инспекцијске послове, одбрану, обављао је дужност начелника Службе за спријечавање и сузбијање криминалитета у органима унутрашњих послова у Бањој Луци, био је секретар Скупштине града. Обављао је дужност директора за немедицинска питања у Клиничком центру Бања Лука и радио на другим руководећим пословима.

Два пута био је биран за члана Извршног одбора СНСД-а у Бањој Луци. Више је пута биран за одборника у Скупштини града, а на парламентарним изборима 2010. био је изабран и за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске, али се одрекао мандата. За предсједника Скупштине града изабран је 2000. године.1) Био је предсједник Градског одбора СНСД-а. На локалним изборима 2012. изабран је за градоначелника Бање Луке.2)

Сродни чланци

Штампање