Корисничке алатке

Алатке сајта


марко_рајчевић

Марко Рајчевић

Марко
Рајчевић

Рођење:
10. јун 1953.
Госпић, ФНРЈ

Јавна функција:
потпредсједник
Уставног суда
Републике Српске

Марко Рајчевић (Госпић, ФНРЈ, 10. јун 1953), српски универзитетски професор и доктор правних наука. Садашњи је потпредсједник Уставног суда Републике Српске.

Биографија

Марко Рајчевић је рођен 10. јуна 1953. године у Госпићу, ФНРЈ (данас Хрватска). Основну школу и Гимназију завршио је у Бањој Луци. Дипломирао је на Правном факултету у Бањој Луци, постдипломске студије привредноправног смјера окончао је 1986. године на београдском Правном факултету, а 1989. одбранио је докторску дисертацију на бањалучком Правном факултету.

Редовни је професор Правног факултета у Бањој Луци на предмету Привредно право и руководилац Вијећа постдипломског студија привредноправног смјера.

Марко Рајчевић је био арбитар Спољнотрговинске арбитраже Привредне коморе Србије и Црне Горе. Члан је Предсједништва Удружења правника Републике Српске. Члан је Комисије за полагање правосудног испита и предсједник Комисије за полагање нотарског испита. Члан је Одјељења друштвених наука Академије наука и умјетности Републике Српске — Одбора за правне науке. Био је члан Високог судског савјета Републике Српске.

За судију Уставног суда Републике Српске из реда српског народа изабран је у марту 1998.1)

Сродни чланци

марко_рајчевић.txt · Последњи пут мењано: 2023/03/16 00:27