Корисничке алатке

Алатке сајта


бранислав_бореновић

Бранислав Бореновић

Бранислав
Бореновић

Рођење:
4. март 1974.
Сански Мост, СФРЈ

Јавна функција:
посланик
у Представничком дому
Парламентарне скупштине
Босне и Херцеговине

Бранислав Бореновић (Сански Мост, СФРЈ, 4. март 1974), српски политичар и економиста. Садашњи је посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и предсједник Партије демократског прогреса (ПДП). Бивши је министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске и народни посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Биографија

Бранислав Бореновић је рођен 4. марта 1974. године у Санском Мосту, СФРЈ (данас Федерација Босне и Херцеговине). Завршио је Економски факултет у Бањој Луци. У периоду од 2002. до 2006. руководио је Надзорним одбором Фонда становања Републике Српске. Године 2006. био је изабран за министра без портфеља, а затим за министра за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

У Партију демократског прогреса (ПДП) је ушао 1999. године и постао члан Предсједништва. Био је предсједник Градског одбора ПДП Бања Лука те потпредсједник странке. За предсједника Партије демократског прогреса је изабран у новембру 2015. након што се дотадашњи предсједник Младен Иванић повукао на функцију почасног предсједника. Биран је за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске на општим изборима 2006, 2010. и 2014.

Ожењен је и отац је троје дјеце.1)

Сродни чланци

бранислав_бореновић.txt · Последњи пут мењано: 2023/02/01 09:27