Корисничке алатке

Алатке сајта


радислав_јовичић

Радислав Јовичић

Радислав
Јовичић

Рођење:
8. децембар 1971.
Угљевик, СФРЈ

Познат као:
политичар

Радислав Јовичић (Угљевик, СФРЈ, 8. децембар 1971), српски политичар, доктор безбједносних наука и полицијски службеник. Садашњи је потпредсједник Демократског народног савеза (ДНС). Бивши је министар унутрашњих послова Републике Српске.

Биографија

Радислав Јовичић је рођен 8. децембра 1971. године у Угљевику, СФРЈ (данас Република Српска). У родном граду је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Вишој школи унутрашњих послова и на Факултету безбједности у Београду, а похађао је постдипломске студије на Факултету за безбједност и заштиту Универзитета Синергија.

У свом 20-годишњем искуству рада у полицији радио је као командир вода Одреда специјалне полиције, као помоћник начелника за унутрашњу контролу у Служби специјалне полиције, затим као командир Јединице полиције за обезбјеђење личности у покрету, те као начелник Одјељења за заштиту личности и објеката Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Обављао је и дужност шефа Одјељења за безбједност на Универзитету у Бањој Луци, као и дужност консултанта за заштиту информација и истраге.1)

Радислав Јовичић је био замјеник команданта Јединице за специјалну подршку и начелник Службе за оперативну подршку у Државној агенцији за истраге и заштиту (СИПА). Дана 6. јуна 2009. године са тог положаја смијенио га је високи представник Валентин Инцко под оптужбом да „поступајући изван законског командног ланца и без прописног овлаштења, он се послужио особљем и ресурсима Сипе како би обављао надзор над Канцеларијом високог представника и њеним особљем.“

Сродни чланци

радислав_јовичић.txt · Последњи пут мењано: 2022/09/03 23:11