Корисничке алатке

Алатке сајта


горан_мутабџија

Горан Мутабџија

Горан
Мутабџија

Рођење:
1962.
Сарајево, ФНРЈ

Познат као:
географ

Горан Мутабџија (Сарајево, ФНРЈ, 1962), српски универзитетски професор и доктор географских наука. Бивши је министар просвјете и културе Републике Српске.

Биографија

Горан Мутабџија је рођен 1962. године у Сарајеву, ФНРЈ (данас Федерација Босне и Херцеговине). Основну школу и Гимназију завршио је у Хаџићима. Дипломирао је 1986. године у Сарајеву на Природно-математичком факултету, одсјек за географију, а постдипломске студије из Регионалне географије завршио је 2001. године на Природно-математичком факултету у Бањој Луци. У Београду је 2008. одбранио докторат из просторног планирања на Географском факултету Београдског универзитета.

Од 1989. до 1992. радио је у Ваздухопловној војној гимназији у Мостару, а у периоду од 2002. до 2008. радио је у Дирекцији за цивилно ваздухопловство БиХ, те био представник Босне и Херцеговине у Комисији за ваздухопловну метеорологију Свјетске метеоролошке организације и радној групи за ваздухопловну метеорологију Међународне организације за цивилно ваздухопловство. Од 2000. предавач је на Филозофском факултету Пале гдје је био шеф Катедре за географију и продекан за научно-истраживачки рад. Објавио је 22 научна рада из домена ваздухопловства, просторно-функцијских односа и демографске стварности Републике Српске.1)

Ожењен је, отац двоје дјеце.

Сродни чланци

горан_мутабџија.txt · Последњи пут мењано: 2023/02/01 09:20