Корисничке алатке

Алатке сајта


архитектонско-грађевинско-геодетски_факултет_у_бањој_луци

Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет у Бањој Луци

Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет у Бањој Луци (АГГФ БЛ), организациона јединица Универзитета у Бањој Луци.

Историја

Архитектонско-грађевински факултет је основан у јесен 1996. када је и уписана прва генерација студената. Министарство за урбанизам, стамбено-комуналне дјелатности и грађевинарство Републике Српске је двије године раније, 1994, ангажовало радну групу да изради елаборат о оправданости оснивања, који је затим прихваћен од стране Универзитета у Бањој Луци и Владе Републике Српске.1)

Министар за образовање, науку и културу Републике Српске је формирао Комисију за оцјену испуњености услова за почетак рада Архитектонско-грађевинског факултета Универзитета у Бањој Луци. Извјештај Комисије је прихватио министар и Влада Републике Српске и упутила га Народној скупштини Републике Српске која на сједници 28. августа 1995. доноси Одлуку о оснивању Архитектонско-грађевинског факултета у Бањој Луци.2)

Влада Републике Српске је именовала Привремени савјет Архитектонско-грађевинског факултета који је конституисан 9. априла 1996, када је именован и први в. д. декана проф. др Владимир Лукић.

Факултет тренутно функционише на двије локације. Програм образовања остварује кроз три студијска програма: архитектонски, грађевински и геодетски.

Спољне везе

2)
„Службени гласник Републике Српске“, број 18/95
архитектонско-грађевинско-геодетски_факултет_у_бањој_луци.txt · Последњи пут мењано: 2022/04/16 18:00