Корисничке алатке

Алатке сајта


милорад_грујичић

Милорад Грујичић

Милорад
Грујичић

Рођење:
2. октобар 1961.
Сански Мост, ФНРЈ

Познат као:
нефролог

Милорад Грујичић (Сански Мост, ФНРЈ, 2. октобар 1961), српски нефролог, универзитетски професор и доктор медицинских наука. Садашњи је национални координатор за трансплантацију и предсједник Удружења нефролога Републике Српске.

Биографија

Милорад Грујичић (син Момчила и Стоје) рођен је 2. октобра 1961. године у Санском Мосту, ФНРЈ (данас Федерација Босне и Херцеговине). Звање доктора медицине је стекао на Медицинском факултету у Бањој Луци (1987). Постдипломске студије је завршио на Медицинском факултету у Београду (2006), а докторирао је на бањалучком Медицинском факултету (2013).

Запослен је од 2006. године на Катедри за интерну медицину Медицинског факултета у Бањој Луци као асистент, а потом као виши асистент. Тренутно је ванредни професор на предмету Интерна медицина. Ради као интерниста нефролог на Интерној клиници Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Предсједник је Удружења нефролога Републике Српске те члан Европског удружења нефролога и Друштва доктора медицине Републике Српске.

Проф. др Милорад Грујичић је национални координатор за трансплантацију и медицински шеф Тима за трансплантацију УКЦ РС. Замјеник је предсједника Управног одбора Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.1)2)3)4)

Сродни чланци

Спољне везе

милорад_грујичић.txt · Последњи пут мењано: 2023/02/16 18:26