Добро дошли на Српску енциклопедију

Разлике

Овде су приказане разлике између изабране ревизије и тренутне верзије странице.

Постави везу ка овом компаративном приказу

Обе стране последње ревизије Претходна ревизија
тужилаштво_босне_и_херцеговине [2018/07/11 23:20]
жељко_тодоровић
тужилаштво_босне_и_херцеговине [2019/08/14 20:08] (тренутно)
жељко_тодоровић
Линија 1: Линија 1:
 ====== Тужилаштво Босне и Херцеговине ====== ====== Тужилаштво Босне и Херцеговине ======
-**Тужилаштво Босне и Херцеговине**,​ орган надлежан за спровођење истраге за кривична дјела за која је надлежан [[Суд Босне и Херцеговине]]те за гоњење починилаца пред Судом.+**Тужилаштво Босне и Херцеговине**, ​вануставан ​орган надлежан за спровођење истраге за кривична дјела за која је надлежан [[Суд Босне и Херцеговине]] те за гоњење починилаца пред Судом.
  
 Сједиште Тужилаштва је у [[Сарајево|Сарајеву]]. Сједиште Тужилаштва је у [[Сарајево|Сарајеву]].
Линија 14: Линија 14:
  
 ===== Референдум о Тужилаштву ===== ===== Референдум о Тужилаштву =====
-На посебној сједници [[Народна скупштина Републике Српске|Народне скупштине Републике Српске]] од 13. априла 2011. усвојен је низ закључака о раду [[Суд Босне и Херцеговине|Суда]] и Тужилаштва Босне и Херцеговине,​ посебно са аспекта селективног приступа у процесуирању ратних злочина на штету српског народа. Донесен је и закључак о неопходности одржавања референдума на којем би се грађани [[Република Српска|Републике Српске]] изјаснили о наметнутим законима и кршењу Европске конвенције о људским правима од стране [[Високи представник за Босну и Херцеговину|високих представника]]. Расписан је републички референдум са питањем:​ //„Да ли подржавате наметнуте законе од стране високог представника међународне заједнице у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ и њихову неуставну верификацију у Парламентарној скупштини БиХ?​“//​ Приликом посјете високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност,​ дана 13. маја 2011, постигнут је договор о отварању Структуралног дијалога о реформи правосудног система у БиХ на којем би као приоритетна била разматрана питања кључна за рад и функционисање Суда и Тужилаштва БиХ. На основу договора стављена је ван снаге претходна Одлука о расписивању републичког референдума.((Одлука о расписивању републичког референдума,​ број: 01-614/11))+На посебној сједници [[Народна скупштина Републике Српске|Народне скупштине Републике Српске]] од 13. априла 2011. усвојен је низ закључака о раду [[Суд Босне и Херцеговине|Суда]] и Тужилаштва Босне и Херцеговине,​ посебно са аспекта селективног приступа у процесуирању ратних злочина на штету српског народа. Донесен је и закључак о неопходности одржавања референдума на којем би се грађани [[Република Српска|Републике Српске]] изјаснили о наметнутим законима и кршењу Европске конвенције о људским правима од стране [[Високи представник за Босну и Херцеговину|високих представника]]. Расписан је републички референдум са питањем:​ //„Да ли подржавате наметнуте законе од стране високог представника међународне заједнице у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ и њихову неуставну верификацију у Парламентарној скупштини БиХ?​“//​ Приликом посјете високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност,​ дана 13. маја 2011, постигнут је договор о отварању Структуралног дијалога о реформи правосудног система у БиХ на којем би као приоритетна била разматрана питања кључна за рад и функционисање Суда и Тужилаштва БиХ. На основу договора стављена је ван снаге претходна Одлука о расписивању републичког референдума.((Одлука о расписивању републичког референдума ​(„Службени гласник Републике Српске“, број ​45/11))
  
-Затим је [[Народна скупштина Републике Српске]] донијела закључке којим посебно наглашава демократско право [[Република Српска|Републике Српске]] на изражавање става и мишљења о сваком питању које се тиче Републике,​ задржавајући право да легалним путем оспорава акте са којима није сагласна у процедури и меритуму. Пратећи вишегодишње спровођење препорука у оквиру структуралног дијалога констатовано је да он није дао жељене ефекте. Због тога је [[предсједник Републике Српске]],​ дана 1. јула 2015, поново предложио расписивање републичког референдума.((Предлог за расписивање републичког референдума,​ број: 01-010-2289/15))+Затим је [[Народна скупштина Републике Српске]] донијела закључке којим посебно наглашава демократско право [[Република Српска|Републике Српске]] на изражавање става и мишљења о сваком питању које се тиче Републике,​ задржавајући право да легалним путем оспорава акте са којима није сагласна у процедури и меритуму. Пратећи вишегодишње спровођење препорука у оквиру структуралног дијалога констатовано је да он није дао жељене ефекте. Због тога је [[предсједник Републике Српске]],​ дана 1. јула 2015, поново предложио расписивање републичког референдума ​са питањем: //„Да ли подржавате неуставно и неовлашћено наметање закона од стране високог представника међународне ​заједнице у Босни и Херцеговини,​ посебно наметнуте законе о Суду и Тужилаштву БиХ и примјену њихових одлука на територији Републике Српске?​”//​ Међутим,​ скупштинска Одлука о расписивању републичког референдума је службено објављена тек двије године касније,​ а потом и стављена ван снаге.((Одлука о расписивању ​републичког референдума ​(„Службени гласник Републике Српске“, број ​86/17) ))
  
 ===== Сродни чланци ===== ===== Сродни чланци =====
Штампање