Разлике

Овде су приказане разлике између изабране ревизије и тренутне верзије странице.

Постави везу ка овом компаративном приказу

Обе стране последње ревизије Претходна ревизија
Следећа ревизија
Претходна ревизија
милорад_грујичић [2019/05/13 22:40]
жељко_тодоровић
милорад_грујичић [2020/05/24 20:35]
жељко_тодоровић
Линија 1: Линија 1:
 +====== Милорад Грујичић ======
 +**Милорад Грујичић** (Сански Мост, ФНРЈ, 2. октобар 1961), српски нефролог,​ универзитетски доцент,​ доктор медицинских наука, национални координатор за трансплантацију и предсједник Удружења нефролога Републике Српске.
  
 +===== Биографија =====
 +Милорад Грујичић (син Момчила и Стоје) рођен је 2. октобра 1961. године у Санском Мосту, [[ФНРЈ]]. Звање доктора медицине је стекао на [[Медицински факултет у Бањој Луци|Медицинском факултету у Бањој Луци]] (1987). Постдипломске студије је завршио на Медицинском факултету у Београду (2006), а докторирао је на бањалучком Медицинском факултету (2013).
 +
 +Запослен је од 2006. године на Катедри за интерну медицину [[Медицински факултет у Бањој Луци|Медицинског факултета у Бањој Луци]] као асистент,​ а потом као виши асистент. Тренутно је доцент на предмету Интерна медицина. Ради као интерниста нефролог на Интерној клиници Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Предсједник је Удружења нефролога Републике Српске те члан Европског удружења нефролога и [[Друштво доктора медицине Републике Српске|Друштва доктора медицине Републике Српске]].
 +
 +Доц. др Милорад Грујичић је национални координатор за трансплантацију и медицински шеф Тима за трансплантацију УКЦ РС. Замјеник је предсједника Управног одбора Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења,​ стања и повреда дјеце у иностранству.(([[http://​www.unibl.org/​uni/​sajt/​doc/​File/​izbor_u_zvanje/​medicina/​2013/​10/​Interna-medicina-28.05.2013..pdf|Медицински факултет у Бањој Луци: Извјештај Комисије о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање, кандидат Милорад Грујичић]],​ Приступ 14. маја 2019.))(([[http://​www.drustvodoktorars.org/​o-drustvu/​udruzenja-i-sekcije/​udruzenje-nefrologa-republike-srpske/?​lng=cir|Удружење нефролога Републике Српске:​ Милорад Грујичић]],​ Приступ 14. маја 2019.))(([[http://​www.vladars.net/​sr-SP-Cyrl/​Vlada/​Ministarstva/​MZSZ/​media/​vijesti/​Pages/​dijalizirani-regionalni-.aspx|Планови за развој трансплантације презентовани свим регионалним представницима Удружења дијализираних,​ трансплантираних и хроничних бубрежних болесника РС]], Приступ 14. маја 2019.))(([[https://​www.zdravstvo-srpske.org/​fond-solidarnosti/​organi.html|Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења,​ стања и повреда дјеце у иностранству:​ Управни одбор]],​ Приступ 14. маја 2019.))
 +
 +===== Сродни чланци =====
 +  * [[Драган Војводић (нефролог)]]
 +  * [[Миланко Максић]]
 +  * [[Владо Ђајић]]
 +
 +===== Спољне везе =====
 +  * [[http://​www.unibl.org/​fis/​zaposlen/​3315-milorad-grujicic|Универзитет у Бањој Луци: Доц. др Милорад Грујичић]]
Штампање