Милан Петковић

Милан Петковић (Бања Лука, СФРЈ, 10. мај 1984), српски правник, адвокат, политичар, потпредсједник Уједињене Српске (УС) и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.

Биографија

Милан Д. Петковић је рођен 10. маја 1984. године у Бањој Луци, СФРЈ (данас Република Српска). Основну школу и гимназију завршио је у Српцу, а затим Правни факултет у Бањој Луци. Правосудни испит је положио у Сарајеву, а потом и адвокатски испит (2015). Био је предсједник Уније студената Републике Српске у два мандата.

Има своју адвокатску канцеларију са сједиштем у Бањој Луци. Био је члан Републичке комисије за спровођење референдума која је 2016. успјешно спровела први послијератни републички референдум на којем су се грађани Републике Српске изјашњавали на питање: Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?

Потпредсједник је Уједињене Српске (УС) и предсједник Градског одбора УС БЛ. На октобарским општим изборима 2018. изабран је за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске. Потпредсједник је Народне скупштине и члан скупштинског Законодавног одбора, Одбора за привреду и Одбора за уставна питања.1)

Ожењен је и отац једног дјетета.

Сродни чланци

Спољне везе

Штампање